www.rental.md
+(373) 677 53 191

Intrebari chirie apartamente adresate frecvent de catre chiriasi.

Experienta noastra de inchiriere in regim hotelier la Chisinau si chirie pe termen lung, este deja considerabila si noi am remacat faptul ca noii nostri clienti au o serie de intrebari care se repeta, din acesta cauza, anticipand intrebarile D-stra tipice, rapundem la ele. Daca in aceasta lista nu gasiti raspuns la intrebarea D-stra – va rugam sa contactati agentul nostru imobiliar.

Care este perioada cea mai scurta pentru chirie a apartamentului in regim hotelier prin Agentia voastra?

Puteti inchiria un apartament incepand cu 2 zile chirie.

De ce chiria apartamentelor pe zi in centrul Chisinaului este mai convinabila decat cazarea  la hotele?

Cazare in regim hotelier in unul din apartamentele noastre in centrul Chisinaului – este o alternativa demna a fi luata in consideratie. Cauza popularitatii este pretul cu mult mai atractiv, suprafata de obicei limitata al camerei hoteliere si deasemena lipsa intimitatii – iata doar unele din cauze pentru care serviciul nostru de cazare la Chisinau in regim hotelier este atat de popular.

Cum are loc cazarea in apartamentul inchiriat pe zi?

La sosirea vostra la Chisinau, soferul nostru va va astepta la iesirea din aeroportul Chisinaului si va va conduce direct la apatamentul inchiriat pe termen scurt. Daca preferati sa ajungeti la locul de cazare de sine statator – agentul nostru imobiliar va va asteapta la apartament sau oficiu sa efectuati plata si sa primiti cheile. In orice caz modalitatea de cazare trebuie discutata cu agentul vostru.

Care sant orele voastre de lucru ?

Orele noastre de lucru sant 9:00-19:00.

Daca avionul sau trenul meu vine cu intarziere la Chisinau?

Noi santem informati despre intarzieri. Fiti sigur ca noi va vom intalni la orice ora ati sosi la Chisinau. Lucram 7/7 zile si 24/24 ore. Totusi daca intarziati cu mai mult decat 2 ore agentia nostra isi rezerva dreptul sa anuleze transferul gratuit si sa va factureze conform planului tarifar normal. Notati va rog ca daca avionul vostru aterizeaza inafara orelor de lucru – noaptea (19:00-9:00), atunci pretul transferului este de 15 EUR. Orice ati hotara – discutati cu agentul nostru pentru organizarea plecarii si sosirii.

Care este ora cazarii si decazarii ?

Ora standard de cazare este 15:00. Ora standard de decazare este de 12:00

Daca doriti cazare ce nu coincid cu orele mentionate – va rugam sa ne informati cat mai curand posibil si noi vom verifica posibilitatile existente.

Va rugam sa notati : Daca planificati cazare sau decazare in orele de noapte (20:00-9:00), sant obligati sa folositi serviciul nostru de transfer de la aeroportul Chisinau la apartamentul ales in regim hotelier. El este necesar pentru a primi gajul inapoi si pentru predarea cheilor.

Daca sosesc/plec tarziu sau devreme de la/la Chisinau – este posibila o cazare timpurie sau decazare tarzie ?

Asa ceva este posibil. Daca in ziua precedenta sau ulteioara nu este locatar pentru apartamentul ales de D-stra. Dar deoarece serviciul de cazare in regim hotelier este foarte popular in Chisinau si nu putem garanta pana in ultimul moment disponibilitate apartamentor – va sugeram sa bronati si sa platiti aditional ½ din pretul unei zile.

Pot oare brona oricare din apartamentele din Chisinau expuse site?

Noi va vom informa despre disponibilitatea lor si daca apartamnentul ales initial  nu este liber – va vom propune altul de nuvelul aproximativ. Baza noastra de date este una dintre cele mai vaste din Chisinau. Ceea ce ne permite sa oferim alternative demne de atentia D-stra. Aditional puteti sa ne contactati cu 3-4 zile inainte de cazarea voastra pentru a ne oferi detalii finale.

Sant oare cheltuieli aditionale la chiria anuntata pe www.rental.md ?

Nu. Pretul include chiria, utilitatile, serviciile de curatenie (dupa intelegerea prealabila), prosoape, lengerie pat, taxe. Serviciile aditionale de curatenie sant acordate pentru o plata aditionala.  De obicei 8-13 EUR. Important : Majoritatea locatarilor prefera sa nu fie deranjati, din acesta cauza va rugam sa ne contactati pentru a gasi o ora convinabila pentru curatenie.

Este oare Internet in fiecare apartament ? si este el gratuit ?

In majoritatea apartamentelor este Conectare Internet. Descrierea fiecarui apartament contine informatie despre conectare la acest serviciu.

In cazurile rare unele computere nu sant conforme standardelor prevazute pentru utilizare internet. Daca nu reusiti conectarea – posibil sa va fie necesar serviciul specialistului.

Daca apartamentul nu este dotat cu Internet, cum pot avea conectiune internet ?

In cazul in care apartamentul ales de D-stra pentru cazare pe terme scurt la Chisinau nu este dotat cu Internet, va putem oferi un modem mobil, util apropo si pentru deplasarile voastre pe tot teritoriul Moldovei. Pretul este de la 1 EUR/zi.

Daca in timpul cazarii in apartamentele www.rental.md in regim hotelier se intampla o defectiune?

Daca in apartamentul inchiriat va fi depistata o defectiune, noi vom trimite cel mai curand posibil un maistru pentru a o inlatura. In cel mai rau caz, daca nu se inlatura aceasta defectiune – noi va vom oferi pentru cazare alt apartament de acelasi nivel.

Daca voi avea o persoana aditionala care mi se va altura mie in timpul cazarii ?

Nu aveti cheltuieli aditionale de suportat. Exceptie este cazul in care vi sa oferit reducere din cauza numarului redus de persoane care vor locui, sau aceasta persoana va cere loc aditional de dormit. De exemplu : santeti 5 persoane intr-un apartament cu 2 dormitoare, la folosirea canapelei din salon in calitate de pat veti avea nevoie de un set de lenjerie in plus. Deci contactati agentul nostru imobiliar pentru asa detalii.

Daca calatoresc la Chisinau cu animalul meu de companie?

In asa caz alegerea apartamentelor in regim hotelier la Chisinau se va reduce simtitor. Din pacate  putini din proprietary accepta cazarea cu anumale de companie. Una din solutii ar fi majorarea sumei de garantie pentru rezervarea apartamentului. Va rugam sa anuntati in prealabil daca calatoriti cu caine sau pisica. In cazul in care nu ati anuntat despre animalul vostru de companie, ne rezervam dreptul sa anulam rezervarea DVS cu pierderea sumei de garantie.

Pot eu schima data cazarii in apartament?

Nu, reservarea apartamentului in regim hotelier inseamna garantarea ocuparii in perioada convenita. Totusi daca ne informati in prealabil cel putin cu 4 zile despre o usoara schimbare a perioadei de chirie, putem incerca, dar nu garantam, pastrarea rezervarii fara sa aplicam penalitate. Va rugam sa aveti in vedere ca apartamentul poate fi ocupat in perioada ceruta, deci fiecare caz este discutat separat.

Cat timp reservarea mea este valida in caz de neprezentare la apartamentul inchiriat?

In cazul in care chiriasul nu reuseste sa ajunga la Chisinau in ziua planificata, este in obligatia chiriasului sa informeze despre chimbarile parvenite. In cazul in care locatarul nu se cazareaza in primele 12 ore ale rezervarii – noi ne asumam dreptul sa anulam comanda D-stra si sa propunem apartamentul altor chiriasi.

Pot eu, sau prietenii mei din Chisinau sa viziteze in prealabil apartamenul?

Majoritatea apartamenelor sant ocupate 90% din timp. Noi respectand intimitatea clientilor nostri vom arata apartamentul doar daca el este liber. Dar va rugam sa notati ca pozele si descrierea coincid cu realitatea.

Care este procedura rezervarii ?

Indata ce noi confirmam diponibilitatea pentru inchiriere al apartamentului nostru, veti fi rugat sa transferati pe contul agentiei noastre gajul/garantia. Ea contituie intre 50 EUR si 100 EUR.

Cum pot plati Gajul pentru rezervarea apartamentului?

La moment agentia va propune mai multe posibiltati:

1 Puteti vizita D-stra sau prietenii D-stra biroul nostru pentru achitarea gajului.

2 Agentia noastra, pretuind timpul DVS si marind in permanenta nivelului de confort al colaborarii noastre, va ofera posibilitatea platii garantiei on-line. Pentru aceasta, in timpul procedurii de rezervare, agentul nostru va va instrui despre detaliile achitarii on-line.

Ce voi achita la rezervarea apartamentului ?

Dupa ce confirmam diponibilitatea apartamentului, veti achita doar gajul pentru rezervare.

Oferiti oare reducere la pretul chiriei ?

Evident. In caz de chirie pe o perioada mai mare de 3-4 zile, puteti conta pe o reducere de pret. Discountul este acordat individual, luand in consideratie perioada cazarii, numarul de persoane si apartamentul ales.

Este obligatoriu oare sa platesc gajul garantia pentru apartament?

Da, In dependenta de apartament intre 50 si 100 EUR este cerut in calitate de gaj pentru chirie, la cazare acest gajul este considerat drept garantie pentru integritatea apartamentului. La decazare agentul nostru va verifica starea apartamentului si daca este ok, garantia va fi complet returnata. Informati va rog agentia daca calatoriti cu copii sau anumale de companie.

Care este politica de anulare a chiriei?

Rezervarea apartamentului este o obligatie mutuala. Noi rezervam apartamentul pentru intreaga perioada de chirie si refuzam alti locatari potentiali interesati de acest apartament disponibil pentru inchiriere la Chisinau.

La anularea rezervarii de catre locatar – gajul nu este returnat. Totusi daca calatoria este amanata, noi putem incerca (dar nu ne obligam) sa mentinem garantia pentru calatoria ulterioara. Incurajam planificarea atenta si constiincoasa a calatoriilor.

In cazul in care calatoria mea la Chisinau este scurtata din motive personale sau altele, ce se intampla cu chiria platita de mine in avans?

In acest caz vom efectua o recalculare a chiriei la noul plan tarifar si vom include in nota de plata o zi penalitate. Va rugam sa notificati ca sant agentii (majoritatea defapt) care nu intorc avansul platit. Fiecare situatie este diferita si necesita o aborbare individuala. Vom incerca sa gasim o solutie potrivita pentru toate partile.

Poate agentia anula reservarea deja efectuata apartamentului ?

Noi nu anulam rezervari. Totusi in cazul foarte rar aceasta poate fi facuta de proprietarul apartamentului. In acest caz foarte rar, noi va vom informa cat mai curand posibil, propunandu-va o alternativa apartamenului anulat. Daca o solutie care va aranjeaza nu este gasita, vom returna gajul platit agentiei.

Cand si cum voi plati pentru chiria apartamentului la Chisinau prin agentia voastra?

Totalul chiriei va fi platit de D-stra in momentul cazarii, in avans si pe toata perioada. Ratele de calculatie sant in EUR, plata este in MOL la rata BNM a zilei de plata.